Apple-pie
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Her får du mere æble, end du får kage. Så brug de allermest smagfulde æbler, du kan finde.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform med høje kanter, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rør mel og smør sammen til en rasplignende konsistens, og tilsæt flormelis.
Saml dejen med ægget. Hvis ikke dejen samles helt, kan du tilsætte 1-2 spsk. vand.
Pak dejen i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 1 time.
Tag ¹/₃ af dejen fra til tærtelåg. Rul resten af dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg dejen i den smurte form.
Tænd ovnen på 180°. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Bland majsstivelse, sukker og kanel i en plasticpose, og læg æblebådene i posen, så de kan blive vendt godt i blandingen. Fordel æblerne i formen.
Rul det sidste dej ud til et låg, der passer i formens omkreds, og læg det over æblerne. Luk godt til langs kanterne.
Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden.
Servér den gerne lun med iskold cremefraiche eller vaniljeis til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk