Key lime pie
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Key lime pie er en amerikansk klassiker, og i USA kan de bare det der med store, saftige kager! Pynt evt. kagen med toppe af flødeskum.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform eller en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Knus kiksene fint sammen med sukker og kanel, evt. i foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og bland det med kiksekrummerne.
Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af bageformen, brug bagsiden af en ske. Bag den i ovnen i 5-6 minutter.
Riv skallen af 3 limefrugter fint. Pres saften af limefrugterne, så du får i alt 1 dl limesaft. Pisk kondenseret mælk sammen med limesaft, fintrevet limeskal og æggeblommer.
Hæld fyldet ud over kiksebunden i et jævnt lag. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 15-20 minutter. Fyldet<br />
skal have sat sig rundt i kanten, men stadig være lidt blødt i midten (dog ikke flydende).
Lad kagen afkøle i formen, og lad den derefter køle helt af i køleskabet i mindst 2 timer, før den serveres.
Tip!
Sødet kondenseret mælk fås på dåse (Nestlé) i bl.a. SuperBest, Irma, Føtex, Bilka, Kvickly og SuperBrugsen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk