Rissalat med bønner og laks

Med både ris, laks, edamamebønner og sesam sender denne salat tankerne mod østlige himmelstrøg. Det siger man ikke nej tak til!

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl risene, kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kog risene i ca. 30 minutter.
Bræk de træede ender af aspargesene, og kog dem med i vandet med risene de sidste 3 minutter af kogetiden.
Kog edamamebønnerne med i vandet de sidste 2 minutter af kogetiden. Hæld vandet fra. Hæld koldt vand over ris, asparges og edamamebønner, til de er afkølede.
Skyl agurken, halvér den, og fjern kernerne. Skær den i tynde skiver. Rens forårsløgene, og skær dem i skiver.
Fordel ris, asparges, edamamebønner, agurk og forårsløg på et stort fad. Hak krydderurter. Drys krydderurter og ristede sesamfrø ud over salaten.
Pluk laksen i mindre stykker (brug fingrene eller 2 gafler). Vend laksen rundt i salaten, eller anret den ovenpå.
Pres saften af citronen. Rør citronsaft, risvineddike, sesamolie og purløg sammen, og hæld dressingen ud over salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft