Stegt laks med bønner og kapers
16. december 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den milde smag af stegt laks passer fortrinligt med de lidt bidske kapers og en god gang sprøde grønne bønner. Prøv også de store kapersbær, som både smager fantastisk og ser flotte ud på tallerkenen. En skøn og nem opskrift, der giver sund mad på bordet på ingen tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem i olie på en varm pande i ca. 4 minutter på hver side.
Læg en skive citron på hvert laksestykke.
Skyl bønnerne, nip dem, og kog dem i 1 minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Steg de afdryppede bønner i olie på en varm pande i 1 minut sammen med små kapers. Tilsæt oliven og kapersbær, og tag panden af varmen.
Dryp bønnerne med lidt citronsaft, og krydr godt med salt og peber.
Anret stegt laks og grønne bønner med kapers på tallerkener. Drys med lidt kørvel, og servér straks sammen med groft brød.
Tip!
I stedet for kørvel kan du drysse med lidt frisk persille eller en anden krydderurt, du godt kan lide.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk