Sesambagt laks med rissalat
1. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sesamfrøene giver laksen en knasende lækker overflade, og sammen med den saftige rissalat har du et måltid med asiatiske undertoner.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Dup laksen tør med køkkenrulle, og læg den i et ovnfad med bagepapir i bunden.
Rist sesamfrøene let gyldne på en tør og varm pande.
Pil og pres hvidløget. Skræl og riv ingefæren. Vend hvidløg, ingefær, olie, soja, sukker og eddike sammen med sesamfrøene på panden, og lad blandingen småstege ganske kort, til den tykner lidt.
Fordel sesamblandingen oven på laksen, og bag laksen i ovnen i 15-20 minutter, til kødet deler sig i fine flager.
Kog risene efter pakkens anvisninger. Skyl dem i koldt vand i en sigte, og afdryp.
Optø de frosne edamamebønner. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Skyl og hak persillen fint.
Bland ris, edamamebønner, avocado og persille sammen i en skål. Rør olie, limesaft og honning sammen i en anden skål, og krydr dressingen med salt og peber. Vend den forsigtigt rundt i rissalaten, og sæt den på køl til servering.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Steg buketterne i olie på en meget varm pande i 3-5 minutter, til de er sprødmøre og gyldne. Krydr med salt.
Anret laksen med stegt broccoli, og servér rissalaten til.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk