Risalamande med blommekompot

Tilsæt en lille sjat portvin i risalamanden, og skift den klassiske kirsebærsauce ud med en sød og rund blommekompot. Det giver den traditionelle juledessert et lækkert tvist!

Bemærk: Køletid: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vand og grødris i kog i en gryde med låg, og lad blandingen simre nogle minutter. Tilsæt mælken og salt.
Flæk vaniljestangen på langs, og læg den i gryden. Lad grøden koge op, og lad den så simre under låg i ca. 45 minutter. Rør i grøden hvert femte minut, så den ikke brænder på.
Når grøden er færdig, skrabes kornene ud af vaniljestangen og røres ud i grøden sammen med sukkeret. Sæt grøden på køl til dagen efter.
Hak mandlerne groft, pisk fløden til blødt skum, og vend begge dele med risengrøden. Smag evt. til med lidt portvin. Sæt risalamanden på køl, til den skal spises.
Skyl blommerne, og skær stenene ud. Læg dem i en gryde med portvin, sukker, kanelstang og stjerneanis. Flæk vaniljestangen på tværs, og læg den ved.
Lad blommerne simre under låg i 10 minutter, tag derefter låget af, og lad dem simre videre, til saften er kogt ind til halvdelen.
Opbevar kompotten på køl, fx i et skoldet patentglas. Servér til risalamanden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. december 2017

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic