Blommekompot med stjerneanis
4. september 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Aller Media
Skøn kompot med bagte blommer er supernemt og meget lækkert tilbehør til en god vaniljeis eller bagt mandel- eller chokoladekage. Blommekompotten kan spises lun eller kold.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér blommerne, og tag stenene ud.
Læg blommerne med den buede side opad i en lille bradepande med bagepapir. Prik dem med en kødnål.
Bland sukker, stjerneanis og kartoffelmel, og drys det over og imellem. Knus evt. stjerneanis let først.
Bag blommerne midt i ovnen ved 165°, til de safter godt.
Øs saften op over alle blommerne, og lad dem mørne helt. I alt er bagetiden 30-40 minutter alt efter blommernes sort og størrelse.
Tag dem ud, og lad dem køle let af. Servér dem lune over vaniljeis eller til en god kage.
Tip!
Bliver der kompot i overskud, kan du vende den i blød vaniljeis og fryse igen. Så har du fin blommeis. Voila!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk