Piña colada-ispinde

Disse skønne ispinde smager af den klassiske piña colada-drink, og det er ikke helt dumt. De flotte gule is køler dejligt på en varm sommerdag og sender tankerne til tropiske steder.

Bemærk: Frysetid: 1-3 timer.

Ingredienser

Udstyr

en ismaskine
små isfindeforme
træispinde

Sådan gør du

Bring kokosmælk og fløde i kog i en gryde. Brug en elpisker, og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse.
Hæld kokosfløden i æggemassen under konstant piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det op til lige under kogepunktet, til massen er tyknet – den må ikke koge, for så skiller den!
Lad massen køle helt af, og kør den på en ismaskine. Fordel iscremen i små ispindeforme, og sæt dem i fryseren. Sæt træispinde i, når isen er næsten frossen.
Skær skrællen af ananassen. Skær ananaskødet i mindre stykker, og blend i en blender eller foodprocessor til en helt glat konsistens.
Hæld ananasmassen igennem en fin sigte, så du får en jævn puré. Varm ananaspuréen op i en gryde sammen med glukosesirup, og lad den koge ind i ca. 10 minutter.
Pres saften af limefrugten, og smag ananaspuréen til med limesaft. Køl massen helt af, og dyp de frosne ispinde heri. Drys med kokosmel.
Opbevar ispindene i fryseren, til de skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth