Piña colada
Piña colada leder tankerne hen på tropiske strande med sine eksotiske smage. Servér drinken for dine gæster, og I kan sammen drømme jer til varmere breddegrader.
(6)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du den bedste piña colada
Piña colada både lyder og smager eksotisk, og selvom den er at finde på menukortet på ni ud af ti cocktailbarer herhjemme, har den friske, cremede drink da også rødder helt ovre på den anden side af Atlanten – nemlig i caribiske Puerto Rico.
Du har garanteret bestilt en piña colada, når du har været på bar eller restaurant, men har du nogensinde prøvet at lave den eksotiske drink selv? Det er slet ikke svært, og du behøver ingen shaker for at få et cremet og lækkert resultat.
Hvad er der i en piña colada?
Piña colada er spansk og betyder siet ananas, der henviser til drinkens hovedingrediens. Tidligere lavede man nemlig ananasjuice ved at presse frugten gennem en si, men i dag kan du blot købe ananasjuicen færdig eller lave den selv ved at presse den i en juicemaskine.
Udover ananasjuice skal du bruge kokosmælk – eller kokoscreme fra Coco Lopez, hvis det skal være helt som på cocktailbarerne. Kokoscremen kan være lidt svær at finde i supermarkedet, men nogle velassorterede af slagsen har den på hylderne, og ellers kan du købe den på nettet.
I den oprindelige opskrift bruges hvid rom, men du kan også bruge Malibu, som er en kokoslikør af caribisk rom. Du erstatter blot den hvide rom med Malibu og undlader eventuelt en smule af kokosmælken. Du kan også bruge fløde i din piña colada!
Se også: Opskrift på cremet københavnerstang-drink
Hvis du vil servere en alkoholfri piña colada for dine gæster, kan du erstatte rommen med en smule lime- eller citronsaft.
Vil du snuppe den helt nemme løsning, kan du købe en piña colada-mix, som bare skal rystes sammen med isterninger og ananassirup. Men vi lover, at det er nemt at lave din egen drink – og så smager den bare lige dét bedre!
Hvor stammer piña colada fra?
Piña colada har sin oprindelse i Puerto Rico, hvor den er så populær blandt befolkningen, at den tilbage i 1970’erne opnåede status som deres nationaldrink. Drinken blev efter sigende opfundet i 1950’erne, men af hvem er der delte meninger om.
Nogle mener, at piña colada blev opfundet af en sørøver ved navn Roberto Cofresí, mens andre fortællinger peger på, at det var bartenderen Ramón Marrero Pérez, der udviklede opskriften på den populære longdrink, mens han arbejdede som bartender på et hotel i San Juan.
Se også: Opskrift på espresso martini