Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat

Svinemørbrad er perfekt til thailandske satayspyd. Husk at servere spyddene med det klassiske tilbehør bestående af en asiatisk agurkesalat med rødløg og chili og den evigt gode peanutbuttersauce.

Bemærk: Marinering: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

otte bambusspyd

Sådan gør du

Skræl og riv ingefær fint. Pil og pres hvidløg. Rør kokosmælk, olie, fiskesauce, ingefær, hvidløg og karry sammen til en marinade.
Fjern sener og fedt fra mørbraden. Skær den i 2 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere på køl i mindst 30 minutter.
Skær agurkerne fra top til bund med en kartoffelskræller, så du får lange bånd. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft.
Rør eddike, honning og salt sammen i en skål, så honningen opløses. Tilsæt agurkestrimler, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.
Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring. Tag saucen af blusset, så snart den koger. Smag til, og servér til satayspyd, agurkesalat og ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling