Mørbrad med rabarberkompot
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Skøn mørbrad med rabarberkompot, hvor de friske rabarber bages med løg og chili, så får du lækkert og krydret tilbehør.
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hak chilien meget fint.
Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, og fordel rabarber, løg og chili heri. Drys sukker over, og dryp med eddike.
Sæt bradepanden i en 180° varm ovn i ca. 10 minutter, til rabarberne er møre, men stadig hele. Afkøl.
Dup kødet tørt. Læg en masse skyllede timianstilke på hver mørbrad, og snør dem fast med kødsnor. Brun dem godt på alle sider i smør på en stor pande.
Læg mørbraderne i et lille ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Steg dem færdige i en 200° varm ovn 15-20 minutter. Lad dem hvile under alufolie 10-15 minutter.
Pil snoren af kødet, og skær det i tykke skiver. Servér med nye kartofler vendt med hakket dild og rabarberkompot som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk