Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat
12. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Brug en klassisk thailandsk satay-marinade til at krydre de små, saftige kyllingefrikadeller.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kyllingekød, kokosmælk, fiskesauce og karry sammen i en skål. Riv ingefær fint. Pil og pres hvidløg. Rør begge dele i farsen, og stil farsen på køl i 30 minutter.
Skræl mango, og skær den tern. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft.
Rør eddike og salt sammen i en skål. Tilsæt mangotern, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Form små frikadeller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring. Tag saucen af blusset, så snart den koger. Smag til, og servér til kyllingefrikadeller, mangosalat og ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk