Peanutbuttersauce
Den cremede jordnøddesauce tager næsten ingen tid at lave, men er en højtelsket klassiker i asiatisk madlavning. Blød, mild og afrundet smag – men tilsæt lidt chili, hvis den gerne må kradse.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du peanut sauce
Den tykke dip bliver både kaldt peanutbutter dressing og peanut sauce, men det er helt det samme – nemlig en cremet dressing, der smager skønt af peanutbutter.
Alternative ingredienser
Følg den nemme opskrift på peanut sauce ovenover for en helt perfekt dip. Har du dog ikke enkelte ingredienser på lager, hjælper vi dig her til en alternativ peanut sauce.
Kokosmælk giver peanut saucen en god cremethed samt mild smag af kokos. Den kan dog skiftes ud med lidt cremefraice, fløde, mælk eller vand. Brug dog kun et par skefulde i stedet for det, der svarer til en dåse kokosmælk.
Rød karrypasta kan egentlig godt undlades, især hvis du ønsker en mildere peanutbutter dressing. Må den godt være spicy, men har du ikke karrypasta? Så tilsæt lidt frisk chili eller tørrede chiliflager.
Limefrugten giver en god syrlighed til den ellers fede og salte peanut sauce. Den kan dog godt erstattes af citronsaft eller til nøds en smule eddike.
Sukker har de fleste på lager, men hvis ikke, kan du tilsætte hvad du ellers har, f.eks. brun farin, rørsukker, sirup, honning, sødemiddel eller lignende.
Peanuts kan sagtens undlades, da de blot er med til at give lidt knas til peanutbutter dressingen. Tilsæt evt. lidt crunchy peanutbutter i stedet for en helt creamy udgave, så slår du to fluer med et smæk. Har du kun peanuts, kan du nemt lave hjemmelavet peanutbutter i en blender eller foodprocessor.
Fiskesaucen kan som sådan ikke smages, men den giver en god umami-samg, som er svær at erstatte. Prøv evt. med lidt sojasauce eller østerssauce, hvis du har det. Saucen kan til nøds undlades helt.
Prøv også: Hjemmelavet gomadressing