Peanutbuttersauce

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Den cremede jordnøddesauce tager næsten ingen tid at lave, men er en højtelsket klassiker i asiatisk madlavning. Blød, mild og afrundet smag – men tilsæt lidt chili, hvis den gerne må kradse.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog kokosmælken op i en tykbundet gryde.
Rør karrypasta og peanutbutter i, og lad det smelte i mælken. Blend evt. let med en stavblender, hvis det er svært at få jordnøddemassen helt opløst.
Pres limefrugten for saft, og rør det i sammen med sukker.
Hak peanuts groft. Bland dem i saucen, og smag til med fiskesauce.

Tip!

Kokosmælken skal ikke bulderkoge, da saucen så kan skille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar