Marcipantærte med hindbærmoussebomber

Så er der dømt velsmag og pyntefest! Bag de lækre tærter dagen i forvejen, og giv den gas med pynten inden servering. Bemærk, at der bliver 2 tærter ud af portionen, som hver rækker til 8 personer.

Bemærk: Afkøling på køl og frys: I alt mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

2 tærteforme med løs bund, 20 cm i diameter
silikoneforme til at støbe mousserne i (fx Quenelle, Globe og Micro Stone fra Silikomart)

Sådan gør du

Rør blødt smør, flormelis, lakridspulver og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de 2 tærteforme med dejen, så dejen dækker formenes bund og kanter. Stil tærtebundene i fryseren i 1 time (eller gerne i op til 1 uge i forvejen).
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge et par minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme bærpuré. Si kernerne fra, og lad hindbærpuréen køle af, til den er lun.
Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré og vend derefter resten i. Fordel moussen i de valgte silikoneforme (brug evt. en stor sprøjtepose, hvis det er nemmere),og bank dem let mod bordpladen for at undgå små luftbobler. Sæt dem i fryseren i mindst 4 timer, gerne natten over (og gerne i op til 1 uge i forvejen).
Pisk det bløde smør sammen med sukker og groftrevet marcipan i en skål med en elpisker. Pisk kun, til massen er sammenhængende. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk igen kortvarigt. Rør lakridspulver i marcipanfyldet.
Tænd ovnen på 175°. Fordel marcipanfyldet i et jævnt lag i de 2 kolde tærtebunde. Bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne, og fyldet er fast. Afkøl tærterne helt.
Tag de frosne hindbærmoussebomber ud af fryseren, og vend dem forsigtigt ud af formene, mens de er helt frosne. Fordel dem på de to tærter, og fyld hullerne imellem moussebomberne ud med friske hindbær, lakridskugler, hindbærmandler, hakket chokolade og rød skovsyre. Eller slip fantasien løs, og pynt med netop dit favorit-kagepynt!

Tip!

Erstat evt. hindbærrene i moussen med solbær, som også er et rigtig godt smagsmatch til lakrids.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 26. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen