Marcipantærte a la bedstefars skæg

8. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Spred glæde ved kagebordet med en smuk tærte, der byder på blød marcipancreme, syrlig æble-citronkompot og brændt marengs på toppen.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
1 stor tærteform, ca. 25 cm i diameter
1 sprøjtepose med tylle
1 gasbrænder

Sådan gør du

Bland mel, flormelis og mandelmel sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen, og saml dejen med æggeblomme. Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Læg et stykke bagepapir oven på, og fyld bunden rundt i kanten med tørrede linser eller kikærter, så tærtekanten holdes på plads, mens den bages. Forbag tærtebunden i ovnen i 12 minutter.
Riv marcipanen. Rør smør, sukker og marcipan sammen i en skål til en blød og cremet masse. Tilsæt æg og æggeblomme, og pisk et par minutter. Rør hvedemel i, og hæld dejen i den forbagte tærtebund. Bag tærten i ovnen i ca. 15 minutter. Lad tærten afkøle.
Skræl æbler, og skær dem i små tern. Læg dem i en gryde sammen med sukker. Skyl citron, og riv skallen fint ned i gryden. Bring æbletern og citronskal langsomt i kog, og lad det simre ved svag varme, til æblerne er godt møre.
Pisk æggehvider næsten helt stive i en skål med en elpisker. Tilsæt 4 spsk. sukker og citronsaft. Pisk det sammen, til æggehviderne er helt stive. Vend resten af sukkeret i, og fyld marengsen i en sprøjtepose med tylle.
Smør æblekompotten ud på den afkølede tærte, og sprøjt små marengstoppe på. Brænd forsigtigt marengsen med en gasbrænder, så den bliver karamelliseret og gylden. Servér straks.

Tip!

Har du ingen sprøjtepose, kan du lave en selv ved at klippe et hul i hjørnet af en frysepose.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar