Mandelkage med syltede pærer og vaniljeis

Lækker mandelkage med syltede pærer, der smager aller bedst, hvis du serverer den helt friskbagt og lun.

Bemærk: Bagetid: Ca. 25 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform med løs bund, ca. 10 x 35 cm eller en rund tærte- eller springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

1Skræl pærerne, og skær dem i tykke skiver på langs (fjern kerner). Skrab kornene ud af vaniljestangen.
2Kog sukker, vand, vaniljekorn og -stang sammen til en lage i 7 minutter. Tag lagen fra varmen, og lad pærerne trække i lagen, mens du bager kagen.
3Smelt smørret, og rør sukker og smør sammen. Rør æg i 1 ad gangen. Rør fintrevet citronskal og citronsaft i.
4Tilsæt mel og bagepulver, og rør godt. Vend mandelmel og mælk i dejen, og rør, til dejen er ensartet.
5Fordel dejen i en smurt form, og fordel pærerne på dejen (gem lagen). Drys med mandelflager.
6Bag kagen i ca. 25 minutter i en 180° varm ovn. Hæld lagen fra pærerne over den færdigbagte kage.
7Servér gerne kagen lun med kugler af vaniljeis til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth