Syltede pærer i æblemost med peberkorn
Pærer er meget velegnede til syltning, fordi de er let modtagelige over for andre smage uden at miste deres egen sødme. Servér med is eller som tilbehør til en tørkage.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Holdbarhed: 1 måned i køleskab.
Ingredienser
stk.
- æblemost
- 1 liter
- sukker
- 100 g
- pærer
- 8
- hele peberkorn
- 1 spsk.
- kanelstænger
- 2
- laurbærblade
- 4
- hele korianderfrø
- 1 tsk.
- stjerneanis
- 3
- hele nelliker
- 4
Sådan gør du
Bland æblemost og sukker i en gryde. Skræl pærerne, og læg dem med det samme i æblemostblandingen, så de ikke bliver brune.
Tilsæt alle krydderierne, og kog blandingen op.
Krøl evt. lidt bagepapir sammen, fold det ud igen, og læg det på blandingens overflade, så pærerne, der ellers svømmer ovenpå, bliver helt omsluttet af væske.
Kog pærerne, til de er knap møre, når du stikker i dem med en lille, spids urtekniv. Kogetiden vil afhænge af pærernes størrelse og modenhed.
Tag pærerne op af lagen, og læg dem i skoldede sylteglas.
Hæld lagen over pærerne, og afkøl dem et køligt sted.
Sæt tætlukkende låg på glassene, og opbevar pærerne i højst 1 måned i køleskabet.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner