Mandelkage med rabarberkompot og makronmarengs
8. maj 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Denne skønne bradepandekage har det hele. En syrlig rabarberkompot og en sprød makronmarengs med mandelflager på toppen.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 bradepande, ca. 22 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° (eller 180° varmluft). Rør sukker og smør sammen i en skål med en elpisker, til det får en cremet konsistens. Pisk æggeblommer og æg i et ad gangen, og pisk mindst 2 minutter for hvert æg. Rør mandelessens i.
Sigt mel og bagepulver i æggemassen, og rør mælken i. Hæld dejen i en smurt og meldrysset bradepande, og bag den i ovnen i 20 minutter.
Skyl rabarber, og skær dem i små stykker. Læg dem i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljestang. Bring det langsomt i kog, og lad det simre i 6-8 minutter, til det får en jævn konsistens. Lad rabarberkompotten afkøle, og fjern vaniljestangen.
Pisk æggehvider stive i en skål med en elpisker. Sigt flormelis i, og pisk det til sej marengs. Knus makronerne, og vend dem i marengsen sammen med mandelessens og ⅔ af mandelflagerne, og smag til.
Smør rabarberkompotten på kagen, og fordel marengsen henover med en dejskraber. Drys med resten af mandelflagerne, og bag kagen i yderligere 12-14 minutter. Mærk efter med et træspyd eller strikkepind, om kagen er færdigbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk