Syltede pærer
8. oktober 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck Christensen
Brug de syltede pærer kolde eller varme til ost, paté, pølser og i sandwiches.
Ingredienser
Udstyr
Sylteglas (1 x 1 l eller 2 x 500 ml)
Sådan gør du
Kom alle ingredienser undtaget pærerne i en stor gryde, og bring blandingen i kog, så sukkeret bliver opløst.
Skræl pærerne. Er de små, kan du nøjes med at fjerne blomsten, men er de store, halverer du pærerne og fjerner også kernehuset og stilken.
Læg pærerne i gryden. Lad dem simre, til de er let transparente og føles møre, når du stikker i dem med en tynd kniv – det tager ca. 15-20 minutter alt efter størrelse.
Tag pærerne op med en hulske, og kom dem på rene, skoldede sylteglas.
Kog syltelagen ved kraftig varme, så den koger ind til ca. 450 ml. Hæld lagen over pærerne i glasset. Kom også krydderierne i glasset. Luk glassene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk