Ost med syltede pærer
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Den perfekte dessert til osteelskere. Lav syltede pærer for et både friskt og sødligt indspark.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt de 2 slags sukker ved middel varme i en gryde.
Hæld eddike over, når sukkeret er lysebrunt som karamel.
Kog op, tilsæt timian, og lad lagen koge, til den har konsistens som sirup.
Skræl pærerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Lad pærestykkerne koge i lagen i 5 minutter.
Tag gryden fra varmen, og lad pærerne afkøle i lagen.
Anret 2 stykker pære til hver person sammen med et stykke ost. Hæld lidt af lagen over, og servér med godt brød.
Tip!
I stedet for Vesterhavsost kan du bruge en anden fast ost, fx gruyére, emmentaler, beaufort eller comté. Muscovadosukker kan erstattes med brun farin, som har lidt af den samme mørke smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk