Krydret kylling med søde kartofler, mango og edamamehummus

Mangofrugt fungerer supergodt som forfriskende tilbehør i både sydamerikanske, indiske, asiatiske og, som her, cajunkrydrede retter.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 210° varmluft.
2 Skær kyllingefileterne i små tern, og vend dem sammen med olie og cajunkrydderi i en frysepose. Fordel kyllingeternene på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.
3 Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Skyl aspargesbroccoli. Vend de søde kartofler og aspargesbroccoli med olie, krydr med salt, og læg dem adskilte på en bageplade med bagepapir.
4 Sæt kylling og grøntsager i ovnen på ca. samme tid. Lad aspargesbroccoli få 8-10 minutter i ovnen, til de er bagte, men ikke brune. Tag dem ud, og lad kylling og søde kartofler stege videre i ca. 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre.
5 Hæld frosne edamamebønner i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 2-3 minutter, til de er tøet op, og si herefter vandet fra.
6 Pres saften af limefrugten. Hæld edamamebønnerne i en blender eller foodprocessor sammen med tahin, skyr, olie, spidskommen og limesaft, og blend det sammen til en tyk hummus. Smag hummusen til med salt og peber.
7 Skræl mangofrugterne, og skær mangokødet i tern. Hak purløg fint. Anret kylling, søde kartofler, aspargesbroccoli og mango i 4 skåle sammen med en stor skefuld edamamehummus. Drys med purløg, og servér straks.

Tip!

Cajunkrydderi kan købes i velassorterede supermarkeder. Det er et blandingskrydderi fra det amerikanske sydstatskøkken og består af bl.a. chili, hvidløg, paprika og spidskommen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft