Krydret kylling med kartofler, oliven og fennikelsalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Travlt? Så brug over- eller underlår i stedet for selv at partere en hel kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i en bradepande eller i et ovnfast fad.
Hæld væden fra oliven, og fordel dem i fadet. Partér kyllingen i 8 stykker, og læg stykkerne oven på kartofler og oliven.
Skyl og hak rosmarin. Riv skallen, og pres saften af citronen. Bland hakket rosmarin, citronskal og citronsaft sammen med chiliflager, salt, peber og olivenolie.
Fordel blandingen over kyllingestykkerne, og steg dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er sprøde og gennemstegte.
Skyl og tør spinaten. Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Vend spinat og fennikel med olie, salt og peber i en skål. Servér salaten som tilbehør til kylling og kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk