Ovnstegt kylling med søde kartofler og majs
20. september 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Forkæl øjne og gane med krydret kylling og friskkogte majs, der smager lidt af sommer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og barbecuekrydderi.
Bag kyllingelårene i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Skræl imens de søde kartofler, og skær dem i grove stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pil og hak hvidløgene, og vend dem med de søde kartofler, olie, salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen sammen med kyllingelårene i 20-25 minutter, til de er let gyldne og møre.
Træk yderbladende af majskolberne. Del hver majskolbe i 2-3 stykker. Kog majsene i en gryde med saltet vand i 3-4 minutter. Afdryp.
Skyl chilien, og hak den fint. Skyl og pluk persillen.
Anret kylling og søde kartofler på et stort fad. Drys med salt, og top med chili og persille.
Servér ovnstegt kylling med søde kartofler, og spis majs og en blandet salat til. Servér evt. cremefraiche eller aioli til.
Tip!
Skal det være ekstra lækkert, kan du smøre de lune majskolber med lidt smør og drysse dem med flagesalt lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk