Barbecue-kylling med søde kartofler og salat

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Der er masser af mad i en hel kylling, så får du rester tilovers, er de perfekte til en kyllingesalat eller som fyld i sandwich og tarteletter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rens kyllingen, og læg den i et ovnfast fad. Bland barbecue-krydderi, salt og olie i en skål, og gnid kyllingen med marinaden.
Steg kyllingen i ovnen i ca. 55 minutter, til den er gylden og gennemstegt. Hæld gerne lidt saft fra bunden af fadet hen over kyllingen undervejs.
Pil skalotteløgene, og skær dem i grove stykker. Skræl kartofler og gulerødder, og skær begge dele i grove stykker.
Vend grøntsagerne med timian, olie, salt og peber i en skål. Fordel grøntsagerne og hele, upillede hvidløg omkring kyllingen, når der er ca. 30 minutter tilbage af stegetiden.
Skyl og tør salaterne, og vend dem med friske basilikumblade, lidt eddike og olie. Anret salaten i en skål, og top med skyllede cherrytomater.
Partér kyllingen, og servér den med bagte grøntsager, salat, aioli og evt. brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar