Nachos af søde kartofler med kylling, majs og salsa
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Her er nachos-chips skiftet ud med tynde skiver af sød kartoffel, der bliver lækkert sprøde efter en tur i ovnen. Top med pocheret kylling og en masse mexi-lir, og du har et sundt og mættende måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter.
Tag kødet op, og riv det i mindre stykker.
Tænd ovnen på 175°. Skræl eller skrub de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver, gerne i foodprocessoren. Læg skiverne i en skål, og vend dem med olivenolie, paprika, hvidløgspulver, spidskommen og salt.
Fordel skiverne på to bageplader beklædt med bagepapir – sørg for, at skiverne ikke ligger for meget i lag. Sæt bagepladerne i ovnen i 20 minutter, indtil kartoffelskiverne er sprøde i kanten, og saml dem derefter på én bageplade.
Hæld kogende vand over majsene i en sigte, så de tør op. Fordel dem over kartoffelskiverne sammen med kyllingekødet og friskrevet cheddar.
Sæt bagepladen i ovnen i yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.
Skyl og hak cherrytomaterne groft, og bland dem med den færdige salsa i en skål.
Pynt nachos med skiver af forårsløg, avocado og plukket koriander. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk