Nachos af søde kartofler med kylling, majs og salsa

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Her er nachos-chips skiftet ud med tynde skiver af sød kartoffel, der bliver lækkert sprøde efter en tur i ovnen. Top med pocheret kylling og en masse mexi-lir, og du har et sundt og mættende måltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter.
Tag kødet op, og riv det i mindre stykker.
Tænd ovnen på 175°. Skræl eller skrub de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver, gerne i foodprocessoren. Læg skiverne i en skål, og vend dem med olivenolie, paprika, hvidløgspulver, spidskommen og salt.
Fordel skiverne på to bageplader beklædt med bagepapir – sørg for, at skiverne ikke ligger for meget i lag. Sæt bagepladerne i ovnen i 20 minutter, indtil kartoffelskiverne er sprøde i kanten, og saml dem derefter på én bageplade.
Hæld kogende vand over majsene i en sigte, så de tør op. Fordel dem over kartoffelskiverne sammen med kyllingekødet og friskrevet cheddar.
Sæt bagepladen i ovnen i yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.
Skyl og hak cherrytomaterne groft, og bland dem med den færdige salsa i en skål.
Pynt nachos med skiver af forårsløg, avocado og plukket koriander. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar