Klassisk rødkål med julekrydderier

Rødkålen er fast inventar på julebordet, og i denne version med kanel, nelliker og stjerneanis er julestemningen ankommet, længe før gæsterne sætter sig til bords.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær rødkålen i kvarte, fjern de yderste grimme blade, og skær den hårde stok i midten væk. Skyl kålen. Snit resten af rødkålen i meget tynde strimler. Pil løget, og hak det fint.
Smelt andefedt eller smør i en stor gryde, tilsæt rødkål og løg, og steg det ved middel varme, til det skinner. Det skal ikke brune.
Tilsæt ribssaft, kanelstang, nelliker, stjerneanis, ribsgelé og balsamicoeddike, og krydr med salt og peber.
Lad rødkålen simre under låg ved ikke for høj varme i ca. 40 minutter. Smag evt. rødkålen til med lidt mere balsamicoeddike eller ribsgelé, til den har den helt rigtige balance af syrligt og sødt.
Fordel rødkålen i rengjorte sylteglas, luk glassene til, og lad rødkålen køle af. Opbevar rødkålen i køleskabet, til du skal bruge den.

Tip!

Rødkål er godt til meget andet end den traditionelle julemad. Brug den syrligt-søde kål som fyld i sandwicher eller som tilbehør til asiatiske retter, hvor syltet kål (dog i en lidt anden variant) er en traditionel ingrediens.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck