Ingefærsmåkager med karamel

Sprøde hjemmebagte småkager med et strejf af krydret ingefær. Kagerne dyppes i karamelsauce, der gør hver mundfuld til den perfekte bid.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk smør og farin i en skål med en håndmixer i ca. 5 minutter, til du har en ensartet cremet masse. Tilsæt sirup, mel, natron, ingefær og vaniljesukker. Ælt videre med hænderne eller håndmixer, til du har en blød og elastisk dej.
Del dejen i 2 kugler, pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem ½ time i køleskabet. Rul de 2 kugler dej ud på bagepapir, til dejen har en tykkelse på 5 mm, og sæt dem i køleskabet ½ time mere.
Tænd ovnen på 160°. Skær kagedejen ud i små firkanter. Bag kagerne i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 8-10 minutter. Lad dem køle lidt af, før du tager dem over på en rist til at afkøle helt.
Varm smør, sukker og sirup op i en gryde, mens du pisker hele tiden. Lad blandingen koge op, skru lidt ned, og kog i 12-14 minutter, uden du rører i gryden. Sluk for varmen, og lad karamellen stå 3 minutter i gryden.
Dyp ingefærkagerne i karamellen, men kun den ene halvdel.<br /> Lad dem dryppe godt af, og læg dem til tørre på en rist beklædt med bagepapir.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 15. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth