Ingefærsmåkager med snedrys
29. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Krydrede, bløde og sprøde småkager, der emmer af jul.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør, sukker og farin sammen med en elpisker i en skål. Rør ægget i, men undlad at piske.
Hak syltet ingefær og chokolade groft, og riv frisk ingefær fint. Vend det hele i dejen.
Bland mel, stødt ingefær, kanel, kardemomme, allehånde, nelliker, bagepulver og salt sammen i en skål, og vend det i dejen.
Tril dejen til ca. 25 kugler, og læg dem på bagepapir på 2 bageplader. Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Vend de varme småkager med flormelis i en skål, og afkøl dem helt på en bagerist. Opbevar kagerne i det resterende flormelis i en kagedåse.
Tip!
Du behøver ikke at rulle småkagerne i flormelis, men det giver dem en dejlig blød konsistens og et julet look.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på ingefærsmåkager