Jødekager med karamel
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Én jødekage vækker lykke, men to jødekager lagt sammen med tyk karamel gør dobbelt så glad!
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen fint. Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn, citronskal og salt sammen i en skål. Skær det kolde smør i små tern, og smuldr det i melblandingen, så det ligner grov rasp.
Tilsæt æg, og saml dejen med hænderne uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time, til den er fast og kold, men ikke stenhård.
Rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud i runde kager med et lille glas eller en kageudstikker. Fordel kagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 180°.
Pensl kagerne med sammenpisket æg. Hak mandlerne fint, og bland sukker og kanel sammen. Drys kagerne med mandler og kanelsukker.
Bag jødekagerne i den forvarmede ovn i 7-10 minutter, til de er let gyldne i kanterne. Lad dem køle helt af på en rist.
Spis jødekagerne, som de er, eller læg kagerne sammen 2 og 2 med 1 tsk. tyk karamel imellem.
Servér kagerne straks, hvis de er lagt sammen med karamel. Uden karamelfyld kan du opbevare dem i en lufttæt beholder i op til flere uger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på jødekager