Ingefærsmåkager med pistacienødder

Er du vild med ingefær? Så er disse småkager lige noget for dig! Når du tager den første bid, vil du straks opdage, at de har en dejlig smag af både ingefær og kardemomme.

Ingefærsmåkager med pistacienødder
0-30 min.

(5)

December 21, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Ingefærsmåkager – en frisk smagstilføjelse til eftermiddagskaffen

Måske du bedre kender ingefærsmåkager under navne som ginger cookies eller ginger snaps, for selv om den intense og friske småkage er en europæisk opfindelse, er det ikke den, du finder flest af på kaffebordene rundt omkring i landet. Desværre, fristes man til at sige, for ingefærsmåkager er en knasende oplevelse sprængfyldt med smag af både kardemomme, vanilje og ingefær. 

Småkagerne kan nydes året rundt sammen med en kop varm te, men de smager ekstra godt i juletiden, når de bliver serveret i forbindelse med godt selskab og et varmt glas gløgg. 

Hvor længe kan ingefærsmåkager holde sig?

De kan fint holde sig i et par uger i en lufttæt beholder – hvis de da ikke er spist inden. Læg eventuelt bagepapir mellem lagene, så de ikke bliver bløde. 

Kan ingefærsmåkagerne fryses ned?

Det bedste er at fryse selve dejen, inden den har været en tur i ovnen. Vær på forkant med travle tider ved at fryse kagedejen ned i kugler, som blot skal tages op og tø op på en bageplade i 45 minutter ved stuetemperatur. Derefter kan de bages i ovnen, mens duften af ingefær og kardemomme spreder sig i hjemmet.

Måske du også kan li'