Solbærtærte med karamel

Sprød tærtebund med herligt solbærfyld og striber af karamel. I fyldet er der også Créme de Cassis, som er en lækker solbærlikør, der giver en dejlig smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend mel, flormelis, salt og smør sammen i en foodprocessor. Når blandingen ligner sandkorn, hældes æg i. Blend igen, til blandingen bliver til en flot kugle.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i en halv time. Rul dejen ud i en tærteform med en diameter på 30 cm. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet.
Forvarm ovnen til 180º, bag tærtebunden i ca. 20 minutter, og sæt den til afkøling på en rist.
Varm solbærgeléen op ved meget svag varme, til den bliver flydende. Tag den af varmen, og bland Crème de Cassis og solbærrene i.
Lad det køle af, så geléen bliver tyk igen, og hæld den over den afkølede tærtebund.
Smelt smørret i en gryde, og rør farinen i. Varm igennem under omrøring, til farinen er smeltet.<br /> Tilsæt fløden, og giv det et opkog. Lad saucen simre under omrøring i 10 minutter.
Hæld den over i en skål, og lad den køle ned til stuetemperatur. Servér saucen til kagen, eller lav selv striber over kagen, inden du serverer den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
17. juli 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar