Ingefærsmåkager
3. december 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Ingefær giver friskhed og modspil til sød sirup, honning og brun farin, og så er duften noget at glæde sig til, når du åbner kagedåsen med de sprøde småkager.
Bemærk
Hviletid: I alt 1 time.
Ingredienser
Udstyr
1 rund kageudstikker, ca. 4 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk smør, farin og honning sammen i en skål med en elpisker i ca. 5 minutter til en jævn og luftig masse.
Tilsæt sirup, mel, natron og ingefær, og pisk videre i et par minutter.
Form dejen til 2 lige store kugler, og pak dem ind i husholdningsfilm. Læg dem i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et ark bagepapir i ca. 5 mm's tykkelse.
Udstik små, runde kager med udstikkeren. Sæt de ubagte kager i køleskabet i yderligere 30 minutter.
Varm ovnen op til 175°.
Fordel ingefærkagerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem. Bag dem i ovnen i ca. 8 minutter, til kanten er let gylden. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Tip!
I denne opskrift kan 3 stk. stødt ingefær erstattes af 2-3 cm friskrevet ingefær, som giver en lidt skarpere smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækre ingefærsmåkager med pistacie