Indisk linsesuppe med krydret svinemørbrad og myntecreme

Linsesuppe smager væsentligt bedre, end det lyder! Især denne indiske variant med krydret svinemørbrad og myntecreme til. Servér gerne naanbrød til.

Ingredienser

Sådan gør du

1Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem i olie i en gryde sammen med alle krydderierne i 5 minutter. Skræl og riv ingefærstykket, og lad det stege med i gryden.
2Skyl linser grundigt i koldt vand. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Hæld linser og kikærter i gryden, og steg under omrøring i ca. 2 minutter.
3Tilsæt bouillon, og lad suppen simre ved svag varme i ca. 30 minutter.
4Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt kokosmælk, kog suppen op, og smag til med salt og peber.
5Rør yoghurt med hakkede mynteblade, salt og peber.
6Afpuds mørbraden, og skær den i skiver. Steg dem i sesamolie på en pande sammen med chiliflager, salt og peber.
7Varm naanbrødene efter anvisningen på pakken.
8Servér suppen toppet med stegt svinemørbrad og frisk koriander og med brød og myntecreme ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth