Linsesuppe med kokosmælk
Denne linsesuppe er dejligt cremet, krydret og ekstra mættende takket være de proteinrige røde linser.

0-30 min.
(2)
11. juli 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Ingredienser
personer
- løg
- 2
- hvidløg
- 2 fed
- frisk ingefær
- 2½ cm
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- stødt gurkemeje
- 2 spsk.
- stødt spidskommen
- 1 spsk.
- stødt koriander
- ½ spsk.
- tørrede røde linser
- 300 g
- hakkede tomater
- 2 dåser
- kokosmælk
- 1 dåser
- grøntsagsbouillon
- ½ liter
- limefrugter
- 1
- salt og peber
- ristede kokosflager
- 1 dl
- frisk koriander
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern. Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med i et par minutter.
Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater, kokosmælk og bouillon. Bring retten i kog. Rør ofte – linserne brænder nemt på.
Lad retten koge i 30-40 minutter, indtil linserne er helt møre og let udkogte. Smag til med limesaft, salt og peber, og servér med kokosflager og koriander.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner