Marokkansk linsesuppe
25. november 2021
af
Winnie Methmann.
Foto: Winnie Methmann
Smagen af Marokko må være lige præcis smagen af denne linsesuppe – også kaldet Harira, der er spækket med gode og varme ingredienser. Servér suppen med pitabrød og lidt cremefraiche.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl peberfrugter og tomater, og skær begge dele i mundrette tern. Skyl bladselleristilkene, og skær dem i skiver. Skræl ingefær, og riv den fint.
Steg løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde, til løgene er bløde. Tilsæt ingefær, spidskommen, koriander, kanel, paprika, kardemomme og salt, og lad det stege i et par minutter.
Vend peberfrugt, bladselleri og tomater i gryden, og steg i yderligere et par minutter.
Skyl linserne i en sigte, og rør dem i gryden sammen med tomatpuré. Hæld bouillonen i gryden, og lad suppen simre i 25 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl og hak persille. Anret suppen i skåle, og top hver portion med et par skefulde cremefraiche, persille og lidt granatæblekerner. Servér retten med lune pitabrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk