Hindbærsnurrer

Bag bløde, lækre snurrer i en sød sommerversion fyldt med hindbærmarmelade og marcipan.

Bemærk: Dejen skal hæve ad to omgange. Første gang i mindst 2 timer, og anden gang i mindst 1½ time. Hvis du har lyst, kan du lade førstegangshævningen foregå i køleskabet natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld mælk i en stor skål, og rør gæren ud heri. Rør æg, rørsukker, kardemomme og salt i, og tilsæt melet, lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Skær smørret i små tern, og ælt dem ind i dejen.
Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 2 timer.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.
Smør hindbærsyltetøjet ud på dejen. Riv marcipanen på et rivejern, og fordel på dejen.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.
Skær strimler på tværs af dejen på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren, og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad hindbærsnurrerne hæve til dobbelt størrelse i 1½-3 timer.
Forvarm ovnen til 225° varmluft, og bag snurrerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er flot gyldne.
Rør honning og kogende vand sammen i en skål, og pensl snurrerne med glacen, så snart de kommer ud af ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. september 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann