Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

Servér en helstegt kylling med herligt grønt tilbehør, der smager af sol og forårsfornemmelser.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under.
Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen med en stavblender, til du får en cremet konsistens.
Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og lad det køle lidt af. Snit spidskål helt fint, og læg det i en skål.
Pisk en dressing sammen af olivenolie, citronskal og citronsaft, honning, dijonsennep, salt og peber. Hæld dressingen over spidskålen, og knug dressingen ind i spidskålen med rene hænder.
Vend quinoa i skålen. Rens og snit forårsløg fint. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tern. Hak mandlerne groft. Fordel forårsløg, avocado og mandler over salaten, og vend let rundt.
Servér salaten med kylling og ærtedip.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann