Helstegt kylling og spidskålssalat med quinoa
2. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Quinoa er et glutenfrit frø, der er proppet med proteiner. De mætter godt og er derfor ideelle at bruge som fyld i salater eller som alternativ til ris og pasta.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte, og kog den efter anvisningen på emballagen.
Skyl og snit spidskålen fint. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Pisk olie, citronsaft, sennep, honning og fløde sammen i en salatskål, og krydr med salt og peber.
Skyl og hak dild fint, og vend den i dressingen – gem lidt dild til pynt. Vend dressingen sammen med quinoa, spidskål og radiser, og pynt med dild.
Optø ærterne, og blend dem sammen med cremefraiche til en tyk creme i en blender. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér helstegt kylling med spidskålssalat og ærtecreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk