Helstegt kylling og spidskålssalat med quinoa

2. august 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Quinoa er et glutenfrit frø, der er proppet med proteiner. De mætter godt og er derfor ideelle at bruge som fyld i salater eller som alternativ til ris og pasta.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte, og kog den efter anvisningen på emballagen.
Skyl og snit spidskålen fint. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Pisk olie, citronsaft, sennep, honning og fløde sammen i en salatskål, og krydr med salt og peber.
Skyl og hak dild fint, og vend den i dressingen – gem lidt dild til pynt. Vend dressingen sammen med quinoa, spidskål og radiser, og pynt med dild.
Optø ærterne, og blend dem sammen med cremefraiche til en tyk creme i en blender. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér helstegt kylling med spidskålssalat og ærtecreme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar