Helstegt kylling med harissa og rodfrugter

15. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Harissa er et blandingskrydderi, som vi kender fra det tunesiske køkken. Med sin blanding af bl.a. kanel, spidskommen og cayennepeber smager maden pludselig af 1001 nats eventyr.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland harissa med salt og olie i en skål, og gnid det godt ind i kyllingeskindet. Sæt kyllingen i ovnen i 20 minutter.
Skræl imens knoldselleri og pastinak, og skær begge dele i grove stykker. Skyl fenniklen, og skær den i kvarter. Pil løgene, og skær dem i både. Skyl tomaterne.
Fordel selleri, pastinak, fennikel, løg og tomater omkring kyllingen i fadet, og lad det stege med i 40 minutter.
Partér kyllingen, og servér den med bagte grøntsager, sky fra fadet og surdejsbrød eller kartofler. Top kylling med friske krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar