Grydestegt kylling med skilt sauce og rabarberkompot

Grydestegt kylling er en klassisk ret, der bringer minder frem om sommer, sol og søndag. Med skilt sauce og rabarberkompot har du en klassisk mormorret.

Bemærk: Stegetid, kylling: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Gnid kyllingen med salt og peber, og læg timian, persille og sukker ind i kyllingen. Varm smør og olie op i en stor stegegryde, og brun kyllingen på alle sider.
Skræl guleroden. Rens bladselleri. Pil hvidløgsfeddet. Læg gulerod, bladselleri, hvidløg og peberkorn ned til kyllingen i gryden. Hæld vandet ved, og lad kyllingen simre under låg i 1 time.
Løft kyllingen op af gryden, og lad den hvile tildækket på et fad.
Tænd ovnen på 180°. Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker. Læg dem tæt i et ovnfast fad, og drys dem med sukker og krydderier. Hæld ½ dl vand i bunden af fadet, og dæk fadet med alufolie. Bag rabarberne i ovnen i 25 minutter. Afkøl.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Si kogelagen fra kyllingen, og lad den koge ind i en gryde til den halve mængde. Rør fløde i, og lad saucen tykne ved svag varme.
Partér kyllingen, og servér den med kartofler, skilt sauce og rabarberkompot.

Tip!

Læg et par persille- eller løvstikkestilke ned i gryden, når du koger kartoflerne. Det giver ekstra god smag, som passer godt til resten af retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft