Vaniljebudding med rabarberkompot
18. juli 2019
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Den syrlige rabarberkompot får godt modspil af den cremede vaniljebudding og knasende crumble. Det er en sand sommerdessert, der både er en fryd for synet og smagsløgene.
Bemærk
Køletid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Vask og skyl rabarberne godt, og skær dem i små stykker. Vend rabarberne med sukker, og læg dem i et ovnfast fad eller en bradepande med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 150° i ca. 20 minutter, og køl rabarberkompotten ned bagefter. Hæld den derefter over i en glasskål.
Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud, og bland dem godt med 2 spsk. sukker. Hæld både vaniljesukkeret og stangen sammen med verbenaen i en lille gryde sammen med mælken.
Kog det op, og lad det simre i 5 minutter. Sigt indholdet, og hæld blandingen tilbage i gryden. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Pisk æggeblommerne sammen med resten af sukkeret, til det er cremet. Pisk den varme mælk i lidt ad gangen, og hæld det tilbage i gryden.
Varm blandingen op ved lav varme under konstant omrøring, indtil den bliver let cremet. Tag gryden af varmen, og opløs husblassen i blandingen. Køl den af, men sørg for den ikke sætter sig.
Pisk fløden let cremet, og vend den forsigtigt i cremen, hæld buddingen i en eller flere glasskåle, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
Hæld sukker, smør og mel i en skål, og rør det godt sammen. Hak mandlerne og chokoladen groft, og hæld begge dele over i en skål, og vend det med crumbledejen.
Bag dejen i en forvarmet ovn ved 185° i 10-15 minutter, indtil den er gylden og sprød. Køl den af, og hæld den i en glasskål. Anret buddingen i skålen, og pynt med lidt ekstra verbenablade, servér med rabarberkompot og mandelcrumble.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Er du vild med klassiske desserter? Så prøv vores opskrift på budding med vanilje