Ovnstegt kylling med rabarberkompot
2. november 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv at lave din egen rabarberkompot med karamelliserede rødløg. Den er dejligt sød-syrlig og derfor det perfekte tilbehør til et stykke grillet eller stegt kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær rabarberne i 1-2 cm brede stykker. Vend dem med sukker i en gryde, og lad det trække i 10 minutter. Giv rabarberne et opkog.
Del rødløg i både, pil lagene lidt fra hinanden, og rør dem i gryden sammen med olie og balsamico.
Lad det simre under låg i et par minutter, og smag til med sukker.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Brun kyllingefileterne i olie på en pande, krydr med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad sammen med rabarberkompotten og blomkål i buketter. Steg retten i ovnen i 20-25 minutter.
Kog ris efter pakkens anvisning. Servér med agurkesalat og masser af persille på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk