Kylling danois – grydestegt kylling med det hele
13. september 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Dansk kylling med det hele. Sådan kan denne danske sommerret også beskrives, og du kan glæde dig til at nyde den med både hjemmelavet agurkesalat og rabarberkompot.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Krydr kyllingen med salt og peber både indeni og udenpå.
Skær citronen i kvarter, og fyld kyllingen med citron og persille. Halvér kartoflerne, læg dem i en bradepande, og vend dem med rosmarin, olie, salt og peber.
Læg kyllingen oven på kartoflerne, og steg det i ovnen i 60-70 minutter. Lad kyllingen trække i 10 minutter, før du parterer den.
Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver, og vend med olie, salt, dild, citronsaft og citronskal. Lad agurkesalaten trække i 15 minutter.
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 3-4 cm. Hæld dem i en gryde sammen med vand, og lad det koge op. Lad rabarberne koge i 5 minutter under låg.
Tilsæt sukker og vaniljepulver, og lad det koge i yderligere 5 minutter uden låg.
Lad rabarberkompotten køle lidt af, før du serverer den med kylling, kartofler og agurkesalat.
Tip!
Hvis du bruger nye danske kartofler, har du måske mere lyst til at servere dem nykogte frem for at bage dem i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk