Grydestegt kylling med sauce og rabarberkompot
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Grydestegt kylling er mormormad, når den er bedst – med både surt og sødt tilbehør.
Bemærk
Simretid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Gnid kyllingen med salt, peber, persille og sukker. Brun kyllingen på alle sider i smør og olivenolie i en stor stegegryde.
Pil hvidløg. Skræl gulerødder, og rens bladselleri. Læg hvidløg, gulerødder, bladselleri og peberkorn i gryden. Hæld vand ved. Lad kyllingen simre under låg i 1 time.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Rør eddike sammen med sukker, salt og peber, og vend agurkeskiverne i lagen. Dæk skålen til, og lad den stå på køkkenbordet.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
Rens rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfast fad, og drys sukker over. Bag dem i en 200° varm ovn i 10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og rør rundt i rabarberne med en ske. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag dem yderligere 10 minutter. Herefter skal der ikke røres i dem, for så begynder de at trævle. Afkøl kompotten.
Hæld saucen fra kyllingen gennem en sigte, og lad den koge ind til det halve. Rør fløde i, og lad sauce tykne ved svag varme.
Partér kyllingen, og anret den på et fad. Pynt med ærteskud, og servér med kartofler, sauce og rabarberkompot.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk