Grydestegt kylling med røsti

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Grydestegt kylling er en klassisk bistroret, der tager lidt ekstra tid, fordi kyllingen skal steges hel – men det er bestemt ventetiden værd!

Bemærk
Ovntid: Ca. 90 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Krydr kyllingen udvendig og indvendig med salt og peber. Opvarm olie og smør i en stegegryde, som også kan gå i ovnen. Brun kyllingen på alle sider, og læg den så på et bræt.
Skær æbler og løg i både. Hak hvidløg og timian groft. Stop så meget løg, æbler, hvidløg og timian som muligt ind i kyllingen. Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med laurbærblade og den resterende timian, løg og æbler.
Hæld hønsebouillon og hvidvin over kyllingen. Læg låg på gryden, og steg kyllingen i en 200° varm ovn i ca. 90 minutter.
Tag kyllingen op af gryden, og partér den i mindre stykker. Si saucen, og kog den lidt ind.
Skræl og riv rodfrugterne. Skær løget i fine små terninger. Rør de revne rodfrugter med løg, æg, salt og peber. Opvarm en pande med rigelig olie. Form små flade røstier, og steg dem i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
Skær bunden af rosenkålene, og fjern de yderste blade. Skyl dem i et dørslag. Steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter. Vend godt rundt hele tiden. Hæld rosenkålene i en skål.
Skyl og hak persillen. Riv skallen af citronen. Pres saften fra citronen. Rør citronskal og citronsaft sammen med olie, salt og peber. Vend rosenkålen med dressing og friskhakket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar