Fuldkornstærte med rødbede og feta

Denne pink tærte smager både dejligt lun og kold med på madpakken dagen efter, så lav gerne dobbeltportion.

Ingredienser

Udstyr

en rund tærteform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet med fingrene, så blandingen kommer til at ligne revet ost. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt.
Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand.
Tryk dejen sammen på bordpladen til en lille fladtrykt cirkel. Pas på med ikke at arbejde for længe med den, så smørret begynder at blive blødt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Pil rødløget, og riv det groft.
Pisk æg, mælk og smuldret feta sammen i en skål, så du får en luftig æggemasse. Tilsæt revne rødbeder og rødløg samt balsamicoeddike og friskkværnet peber, og rør det sammen.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og læg den i en tærteform.
Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Hæld fyldet i, og bag tærten i ca. 40 minutter, til fyldet er fast. Servér lun eller kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic