Madbrød med rødbede, porre og feta

13. maj 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Der er masser af saft og kraft i disse dejlige madbrød, der både kan nydes kolde og varme. Prøv med en god ost eller din yndlingssalami!

Bemærk
Dejen skal hæve i i alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

2 brødforme

Sådan gør du

Skræl rødbederne, og skær dem i mindre stykker.
Blend vand, fennikelfrø og rødbeder til en helt ensartet masse. Opløs gæren heri, og tilsæt olie og salt.
Arbejd melet ind i dejen, og ælt i cirka 7-8 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet, det tager ca. 1 time.
Rens porrerne, og skær dem i tynde strimler. Vend dem med feta i mindre bidder samt græskarkernerne.
Del dejen i to lige store dele. Del hver portion i små boller, og pres dem helt flade. Smør brødformene, og fordel skiftevis dej og fetablanding i formene, til al dej og fetablanding er brugt. Lad brødene efterhæve på køkkenbordet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°, og bag brødene i ovnen i 30 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar