Madbrød med rødbede, porre og feta
13. maj 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Der er masser af saft og kraft i disse dejlige madbrød, der både kan nydes kolde og varme. Prøv med en god ost eller din yndlingssalami!
Bemærk
Dejen skal hæve i i alt 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
2 brødforme
Sådan gør du
Skræl rødbederne, og skær dem i mindre stykker.
Blend vand, fennikelfrø og rødbeder til en helt ensartet masse. Opløs gæren heri, og tilsæt olie og salt.
Arbejd melet ind i dejen, og ælt i cirka 7-8 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet, det tager ca. 1 time.
Rens porrerne, og skær dem i tynde strimler. Vend dem med feta i mindre bidder samt græskarkernerne.
Del dejen i to lige store dele. Del hver portion i små boller, og pres dem helt flade. Smør brødformene, og fordel skiftevis dej og fetablanding i formene, til al dej og fetablanding er brugt. Lad brødene efterhæve på køkkenbordet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°, og bag brødene i ovnen i 30 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk