Fuldkornstærte med grøntsagsruller
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En smadderflot og farverig tærte lavet på fuldkornsdej og masser af grøntsager, så mæthedsfornemmelsen er helt i top.
Ingredienser
Udstyr
en rund tærteform, diameter 24 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185°. Fordel tærtedejen i tærteformen. Skyl squash, og skræl gulerødder og rødbeder.
Pisk ricotta, æg, finthakket purløg, salt og peber sammen til en ensartet masse, og hæld det i tærtebunden.
Lav lange bånd af grøntsagerne med en kartoffelskræller, og rul båndene stramt sammen til små grøntsagsruller.
Sæt rullerne i tærten, efterhånden som de bliver færdige – start fra siderne, og arbejd dig ind mod midten af tærten.
Pensl toppen af grøntsagsrullerne med olivenolie, drys med salt og peber, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast og gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk