Chokolademarengs med vaniljeskyris

Sprød udenpå, sej indeni. Sådan skal den ideelle marengs være. Servér denne store chokolademarengs med vaniljeskyris og friske blåbær. Dét er både festligt og enormt lækkert!

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld æggehvider i en skål, og pisk dem næsten stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, imens du pisker.
Pisk i 5-10 minutter, indtil sukkeret er opløst og marengsen helt stiv. Tilsæt eddiken undervejs.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Smag til med havsalt, og vend den forsigtigt i marengsen.
Læg store skefulde på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 100° i 1 time, sluk så ovnen, og lad dem køle af derinde med ovndøren på klem i yderligere 1 time.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland alle ingredienser i en skål, og kør massen på ismaskine. Kugl isen op direkte fra ismaskinen.
Servér chokolademarengsen med en kugle vaniljeskyris, friske blåbær og et drys hakket chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth