Store chokolademarengs
15. februar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Sprøde og knasende udenpå og seje i midten. Sådan skal gode marengs være. Vil du lave dem ekstra lækre, kan du tilsætte både mørk chokolade og en smule havsalt i dejen, inden du bager dem i ovnen.
Bemærk
Ovntid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100°. Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Rør havsalt i chokoladen, og lad den stå.
Pisk æggehviderne til fast skum i en skål med en elpisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, imens du pisker videre. Pisk, indtil massen er helt blank og fast.
Tilsæt eddiken, og pisk den ned i massen.
Vend chokoladen i massen lidt ad gangen med en dejskraber. Rør ikke for meget rundt.
Fordel massen med to skeer på en bageplade med bagepapir, så du får 12 marengs.
Bag marengsene i ovnen i ca. 1 time. Åbn ovndøren på klem, og lad marengsene stå i ovnen i yderligere 1 time. Opbevar marengsene i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk